Parus major.

Ferreiriño abelleiro.(Carbonero común)

Un paxariño bastante pequeno , 14 cms, pero que se nota moito no bosque preto dos ríos. É doado de distinguir xa que o macho ten a cabeza, a gorxa e o centro do peito negro. As fazulas brancas e o dorso verdoso. É único.

Hai moitos tipos de Ferreiriño. O da fotografía é un deles. O ferreiriño abelleiro é o que frecuenta máis os ríos galegos. Aliméntase de insectos, arácnidos, miñocas, vermes, etc pero preferentemente gústanlle moito as abellas.

Ver características

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FERREIRIÑO ABELLEIRO: características.

 

 

Ferreiriño abelleiro.

Nome científico Nome galego Nome castelán
Dimensións Identificacións Habitats
Alimentación Niños Curiosidades            Video
Oir o canto do ferreiriño. Vese nos meses de ... Hai moitos tipos de Ferreiriños.

 

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome científico

Nome científico

Parus major

 

Taxonomía:

Clase: aves

Orden: Passeriformes

Familia: Paridae

Xénero: Parus   

Especie: Parus major

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome castelán

Nome castelán:

Ferreiriño abelleiro.

Carbonero común

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome galego

Nome galego:

Ferreiriño abelleiro, ferreiriño real

 

Outros nomes. en Portugal Chapim real, en Cataluña Mallerenga carbonera e en Euskadi Kaskabeltz handi.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensións

Dimensións:

Sobre 14 cms. É máis ben pequeno como se pode observar na fotografía.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Identificación

Identificación:

O corpo é amarelo, a cabeza é completamente negra con meixelas craras inconfundibles.

Ten unha especie de garabata negra no peito que o fai inconfundible.

A femia ten os cores máis apagados.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Habitats

Habitats:

É o que se atopa máis nos ríos galegos. Por suposto tamén frecuenta hortas, carballeiras e arboredos.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alimentación

Alimentación:

Aliméntase de todo tipo de insectos, arácnidos, etc. Pero o que máis lle gusta son as abellas e as avispas.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Niños:

Niños:

Fai o niño nos buracos das árbores, tamén si se poñen caixas gústanlle moito. Pon entre abril e maio de 6 a 8 ovos que os choca a femia.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protección

Protección

Nidificante/Sedentaria, de interés especial e estrictamente protexida.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Curiosidades

Curiosidades:

É abondoso en toda Galicia. Son curiosos os seus desplazamentos de feito un anelado en Galicia apareceu en Gran Bretaña.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Canto-Ampliación

O seu canto

Nesta web pódese oir varios cantos do ferreiriño.

Nesta outra web pódese oir o seu canto e ampliar datos.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

Vese nos meses de :

Vese nos meses de...

Vese dende o mes de abril ata que empeza o frio.

Ir a características

Saír