Asellus aquaticus.

Trátase dun crustáceo de río que mide sobre 2 cms., de corpo aplanado e que prefire as zonas do río onde hai follas e restos vexetais, dos que se alimenta.

En Galicia non é moi abondoso, pero hai constancia da súa vida en varios ríos.

 

 

Características.

 

salir.jpg (922 bytes) Saír.                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASELLUS: propiedades.

 

 

 

Nome científico Nome galego Nome castelán
Dimensión Identificación Habitats
Comportamento Reproducción Vese nos meses de...
Protección Interés

 

 

 

salir.jpg (922 bytes) Saír.                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome científico

Nome científico

Asellus aquaticus

Taxonomía:

Reino: animalia

Clase: Crustaceos

Suborden: Isópodos.

Xénero: Asellus

Especie: Asellus aquaticus

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome galego

Nome galego

Asellus ??

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome castelán

Nome castelán:

Asellus

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensións

Dimensións:

Sobre un cm. de largo.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Identificación:

Identificación:

O corpo é aplanado lateralmente, parece unha gamba realmente.

O tamaño polo tanto é pequeno, apenas 1 cm., o corpo como se ve nas fotografías está cuberto de placas, color pardo oscuro.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Alimentación:

Alimentación

Aliméntase de carroña e de vexetais en suspensión nas augas.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

Habitats:

Habitats:

Están presentes en algunhos ríos de auga doce. Necesita en xeral augas calcáreas, xa que ten caparazón e necesita este tipo de auga para a súa formación.

As augas teñen que ser limpas e moi osixenadas.

En Galicia o parecer hai presencia nos ríos de dúas especies a Proasellus ibericus e a P. meridianus, que non son moi distintos da fotografía presentada.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Comportamento:

Comportamento:

Túmbase no leito do río de lado, nunca a moita profundidade. Para nadar nada a impulsos, pero faino moi raramente.

O normal é que trepe polas plantas do río.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Reproducción:

Reproducción:

Pode realizala en calquera época do ano , antes de aparearse o macho colle enérxicamente a femia do dorso. A femia leva, durante varios días, o macho o lombo. Logo a femia pon entre 20 a 50 ovos que deposita nun oco que ten entre as pernas  dianteiras.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Vese nos meses:

Vese nos meses de...

No verán.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Interés:

Interés:

Normal.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Protección:

Protección:

Non están protexidas.

 

Ir a características

Nota: a información anterior así como a fotografía está sacada do libro  "Animales de charcas e estanques" de Werner  Nachtigall y de Editorial Everest.

Saír.