Phasianus colchicus.

Faisán. (Faisán)

Fotografía sensacional de Josef Hlasek

O faisán non é unha especie autóctona galega.

De feito os que hai trouxéronos de Asia e frecuentan os nosos montes co único obxetivo da caza.

Viven preto sempre de zonas de auga.

 

Ver características.

salir.jpg (922 bytes) Saír                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O faisán: características

 

Nome científico Nome galego Nome castelán
Dimensións Identificación Habitats
Alimentación Reproducción Vese nos meses de...
Curiosidades Interés Canto                  Videos

 

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome científico

Nome científico:

Phasianus colchicus.

Taxonomía:

Reino: animalia

Clase: Aves

Orden: Galliformes

Familia: Phasianidae

Xénero: Phasianus

Especie : Phasianus colchicus

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Nome galego

Nome galego:

Faisán

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Nome castelán

Nome castelán:

Faisán.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

Dimensións

Dimensións:

O macho pode alcanzar 87 cms. de envergadura e preto dos 2 kg. de peso.

Na fotografía unha femia.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Identificación:

Identificación:

É inconfundible. Os machos presentan cores moi chamativos e reflexos moi brilantes. De feito presenta tonos azulados, violáceos e incluso verde oscuro no peito. A cola é longa e apuntada.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Alimentación:

Alimentación:

Preferentemente moitos vexetais. Cando novos preferentemente insectos e larvas.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Ecoloxía:

Ecoloxía:

Máis que voar, corre rápidamente a ocultarse. Dorme nas árbores a miúdo en pequenas bandadas. Aniña no chan, baixo matogueiras e xunqueiras.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Reproducción:

Reproducción:

Pon de 7 a 15 ovos o ano, incubados pola femia durante 23-27 días.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Habitats:

Habitats:

Alternan o monte con fincas ou lugares de labor.

En Ourense atópanse faisanes na zona de Melón, Esgos, Nogueira de Ramuín, Calvos de Randín, Vilardevós, Chandrexa e Vilariño de Conso.

Evidentemente botárono nestes lugares.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Vese nos meses:

Vese nos meses de ...

Todo o ano.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Interés:

Interés:

Dada a escasez de perdiz para caza o faisán é unha alternativa.

Evidentemente botárono nestes lugares.

De interés especial para a caza preferentemente, inda que a súa carne é inferior a da perdiz, é menos sabrosa.

Así canta o faisán.

Saír