Vanellus vanellus.

Avefría (Avefría)

Non teño visto está ave en Galicia, pero está ahí.

Adega cita esta ave como unha das posibles a desaparecer si se fai o encoro de Selas no río Miño, eso quere decir que é posible vela no baixo Miño.

Tamén se contabiliza en Cospeito y na zona do Xurés en Ourense.

Ver características.

salir.jpg (922 bytes) Saír                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARACTERÍSTICAS DE LA  AVEFRÍA.

 

 

Nome científico Nome galego Nome castelán
Dimensións Identificación Habitats
Alimentación Niños Vese nos meses de...
Interés Protección      Videos Curiosidades-canto     

 

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome científico

Nome científico:

Vanelus vanelus.

 

Taxonomía:

Clase: aves

Orden: Passeriformes

Familia: Charadriidae

Xénero: Vanelus

Especie: Vanelus vanelus

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Nome galego

Nome galego:

Avefría.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome castelán

Nome castelán:

 

Avefría, aguanieves.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensións

Dimensións:

30 cms / 200 gs. É polo tanto bastante grande.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Identificación:

Identificación:

É inconfundible. É branca e negra , cunha cresta de plumas  largas e puntiagudas na nuca. Vese moi ben no dibuxo do autor Carlos Silvar.

Ten a peteira negra , o lombo é negro tirando a verde , por debaixo da peteira é branco. En voo é moi maxestuosa , grandes ás, redondeadas blanquinegras. Impresionante. 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Alimentación:

Alimentación:

Preferentemente insectos, gusanos e caracois.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Habitats:

Habitats:

En moitos lugares pantanosos,  descargaderos, terras de cultivo, prados, pastizales, etc.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Niños:

Niños:

Cria de marzo a xulio. Pon catro ovos. Saen os fillos os 25-29 días e xa boan o cabo dun mes. Nidifica no chan e as colonias non son moi numerosas.

 

Ir a características

 

 

 

 

Vese nos meses:

Vese nos meses de ...

De marzo a setembro.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Interés:

Interés:

De interés especial.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Protección:

Protección:

Estrictamente protexida

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Curiosidades:

Curiosidades:

Non teño visto está ave en Galicia, pero está ahí. Adega cita esta ave como unha das posibles a desaparecer si se fai o encoro de Selas no río Miño, eso que re decir que é posible vela no baixo Miño.

Tamén se contabiliza en Cospeito y na zona do Xurés en Ourense.

Oir o seu canto.

 

Ir a características

 

 

 

 

Saír