Columba palumbus.

Pombo torcaz. (Paloma torcaz).

Esta paloma atópase en todo o territorio galego; é bastante común. Cria ata 1500 m. de altitude e atópase donde hai prados alternando con terreos de cultivos intercalados.

Tamén se pode atopar en alamedas e xardíns.  Aliméntase de millo, sementes de gramíneas, miñocas, caracois e insectos.

Ver características

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pombo torcaz. Paloma torcaz.

 

Nome científico Nome galego e outros. Nome castelán
Dimensións Identificación Habitats
Alimentación Niños Vese nos meses de...
Interés         Protección Bibliografía
Oir o seu canto Videos

Modificada 26/02/2008

 

 

salir.jpg (922 bytes) Saír                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome científico

Nome científico:

Columba palumbus

 

Taxonomía:

Clase: aves

Orden: Columbiformes

Familia: Columbidae

Xénero: Columba

Especie:  Columba palumbus

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Nome galego

Nome galego:

Pombo torcaz

Outros nomes: en Portugal pombo torcaz, en Cataluña Tudó e en Euskadi Pagauso.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nome castelán

Nome castelán:

Paloma torcaz.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensións

Dimensións:

41 cms de media. Sexos iguais. Envergadura sobre 70 cms.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Identificación:

Identificación:

Coloración xeral cincenta, peito e patas granates, extremo do rabo negro.

Na parte posterior do pescozo ten claramente dúas manchas unha verde e outra blanca que se observan claramente na fotografía.

 

O voar vense dúas manchas brancas, a xeito de anel unha en cada á. Observar o dibuxo.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Alimentación:

Alimentación:

Millo, sementes de gramíneas, bagas de loureiro, landras e unha completa dieta con miñocas, caracois e insectos.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Habitats:

Habitats:

Fragas caducifolias, piñeirais, alamedas e parques urbáns.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Niños:

Niños:

Cria de abril a xullo. Niño nun árbore entre 3 e 15 m. Pon 2 ovos que chocan os dous ata 17 días. Os pichóns voan os 30 días.

Os pichós seica reciben o leite de papo dos seus pais. Este seica é un feito excepcional no mundo das aves. Pola miña parte descoñecía este feito.

Dúas roladas.

 

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

Vese nos meses:

Vese nos meses de ...

Abril a agosto.

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Interés:

Interés:

Especie vulnerable, xa que é unha das especies máis cotizadas e perseguidas polos cazadores. Evidentemente esto pode facer peligrar a súa existencia.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Protección:

Protección:

Especie vulnerable.

É unha das especies máis cotizadas e perseguidas polos cazadores. Evidentemente esto pode facer peligrar a súa existencia.

 

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

Oir o seu canto:

Oir o seu canto:

Oir o seu canto.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografía

Fonte : Guía das aves de Galicia. Xosé M. Penas. Carlos Pedreira e Carlos Silvar. As curiosidades e outras cousas están sacadas do Tomo II de Aves da colección Atlas de Vertebrados de Galicia.

O dibuxo está sacado do libro "Aprendendo coas aves" de  Carlos Silvar e Carlos Pedreira. Un libro sensacional.

Tamén ampliei datos co libro "As aves do río Gafos" de Ramón Sineiro. Vaipolorío.

 

Ir a características

 

 

 

 

 

 

Saír.